Mihaela Huncă: 4 ani de activitate parlametară în slujba botoșănenilor: 99 de inițiative legislative și 38 de legi promulgate, 142 de întrebări și interpelări!

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, susține că sănătatea, educația și drepturile românilor sunt mai presus de toate. Paralmentarul a făcut un bilant după cei 4 ani de activitate parlametară în slujba botoșănenilor:  99 de inițiative legislative și  38 de legi promulgate, 142 de întrebări și interpelări! 

 “ Mandatul meu de parlamentar, 2016-2020, poate fi caracterizat ca 4 ani de luptă și realizări pentru dezvoltarea învățământului românesc, apărarea depturilor cetățenilor și salarizarea lor justă în raport cu importanța și calitatea muncii depuse, apărarea sănătății românilor prin elaborarea de politici privind susținerea sportului în școli, a sportului de masă,  astfel încât să reducem numărul tinerilor cu probleme de sănătate cauzate de lipsa mișcării. Am susținut înființarea de cabinete medicale școlare în fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică din România.  Timp de 4 ani ani am activat în comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. Am reușit dotarea cu mobilier și echipamente didactice a școlilor din județul Botoșani. De asemenea, în urma legilor care îmi poartă semnătura, în România excelența în învățământ este recunoscută prin crearea cadrului legal pentru ca autoritățile județene să poată premia elevii cu rezultate deosebite obținute la olimpiade. Într-o țară în care educația este pusă în continuare la colț de guvernanți Parlamentul a votat, iar președintele a promulgat legea inițiată de mine care prevede ca  elevii români performanți să poată în sfârșit beneficia de pregătire la nivel înalt, atât la nivel național, cât și international prin înființarea de centre de excelență în fiecare județ. Dragi botoșăneni, prin votul dumneavoastră din 6 decembrie sper să avem în sfârșit un guvern care să fie capabil să implementeze această lege așa cum prevede și Constituția țării. Mă doare inima când văd cum guvernul refuză în continuare să aplice legile votate de cei pe care dumneavoastră i-ați trimis în parlament! Am luptat prin intermediul a sute de  interpelări, intrebări și initiative legislative,  pentru înființarea de cabinete medicale în fiecare școală atât de necesare acum în condițiile actuale.  Așa cum am făcut-o până acum în Camera Deputaților, nu mă voi lăsa până când nu vor fi rezolvate nevoile botoșănenilor, ale tuturor românilor care își doresc un sistem de educație sigur și performant la fel ca un sistem de sănătate și protecție socială funcționale”, a declarat candidatul Pro România Botoșani la Camera Deputaților Mihaela HUNCĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *