VIDEO Doi bătrâni din Botoșani trăiesc într-o sărăcie lucie. Își acuză cei șase copii că au uitat de ei. Reacția tulburătoare a unuia dintre fii

Foto: captura video

Doi bătrâni din satul Baranca, comuna Hudești, trăiesc singuri, într-o căsuță dărăpănată, fără curent electric. Au făcut șase copii, dar niciunul dintre ei nu le trece pragul. Silvia Istrate, mama copiilor, spune că își dorește foarte mult să îi revadă și o doare că aceștia își vizitează toate rudele din sat, numai pe ei nu.  Doi dintre copiii acestora sunt în Olanda, unul în Arad, doi în România, iar altul în Spania.

„E foarte rău. Lumină nu-i, apă de la 2 km, e foarte greu de trăit aici. Am șase copii, i-am crescut, dar copiii au plecat, m-au părăsit. Am stat și am muncit și la vite pentru dânșii și le dădeam și ei au plecat și nu s-au mai răspuns cu mine”, povestește cu lacrimi în ochi Silvia Istrate.

De cealaltă parte, copiii spun că părinții lor i-au neglijat în toți anii și ar fi avut patima alcoolului.

Le-a plăcut mai mult bautura decat sa aiba grija de noi si nu-i adevărat ca muncea sa ne dea nouă. De ce nu spune ca eu de mic mergeam la oi si munceam prin frig si ploi si le aducem si lor acasă? Asta nu spune. De ce nu spune cand o venit la mine, la stână si mi-a luat tot din cabană, toamna, si seara cand am venit cu oile am găsit cabana goală si am dormit noaptea, in frig? Asta nu mai zice. De ce nu spune ca tata, in 2014, s-a întâlnit cu mine si a vorbit si nu m-a cunoscut ca sunt copilul lui? Am si martori dacă ma duc in țară si iau oamenii care îi cunoaște sa zica de ei cred ca nu o sa le placa, dar nu vreau sa le fac rau, asa cun ne-au facut ei nouă. Asta e adevărul, ce am spus, nu am uitat-o noi, noi am plecat sa ne câștigăm pâinea singuri, nu ne-a data nimeni nici un capăt de ață fără sa muncim. Ei doar au știut sa aibă grija de bautură si de noi nu i-a interesat si sa ne blesteme, asta au știut”, spune unul dintre fii pe Facebook.

Andreea Ursu, realizatoarea emisiunii Inimă pentru inimă vrea să îi ajute pe cei doi bătrâni, iar cei care pot oferi sprijin o pot contacta la nr. 0751.888.007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *