FOTO! Ministrul Sănătății, întâlnire cu directorii de spitale. Tătaru anunță că se pregătește încă un spital din Botoșani pentru preluarea cazurilor COVID

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns, vineri seară, la Botoșani. Acesta s-a întâlnit cu directorii de spitale , directorul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței și prefectul Dan Nechifor, cu care a purtat discuții despre situația epidemiologică din județ, adresabilitate, despre numărul de paturi pentru pacienții cu COVID și posibilitatea de extindere a terapiei intesive. Ministrul a declarat că în cazul în care va crește numărul de infectări cu noul coronavirus în județ, și Spitalul municipal Dorohoi va prelua aceste cazuri. 

În acest moment avem la Spitalul Județean 10 paturi pentru terapie intesivă infecții SARS-CoV-2 și 10 paturi pentru non Covid, cu posibilitate de extensie la nivelul Spitalului Dorohoi. În condițiile în care avem o creștere progresivă, accentuată sau exponențială, vom operaționaliza Spitalul din Dorohoi pentru infecții SARS-CoV-2, unde avem 15 paturi pe terapie intesivă, cu posibilitate de extensie. La Spitalul de boli infecțioase sunt 27 de surse de oxigen care pot fi la un momemt dat folosite pentru extensie și operaționalizare de terapie intermediară”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că transmiterea este în comunitate și urmare a apariției de noi cazuri de infectări trebuie respectate regulile impuse în pandemie.

Recomand încă o dată respectarea acestor măsuri, recomand autorităților locale o implicare maximă alături de sistemul medical”, a menționat Tătaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *