Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani: Avem la Terapie Intensivă pacienți tineri, fără comorbidități, care sunt intubați

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, susține că noul coronavirus are o evoluție imprevizibilă la bolnavi. Adăscăliței spune că la această dată sunt internați pe secția ATI pacienți tineri, fără alte afecțiuni, dar care sunt intubați din cauza evoluției proaste a bolii.

Nu înseamnă că toți bolnavii care au comorbidități, care au patologie, merg prost din punct de vedere al bolii. Am avut pacient de 98 de ani, care a ieșit cu bine din spital. Avem acum la Terapie Intensivă pacienți tineri, fără comorbidități, care sunt intubați. Nu avem o explicație medicală de ce a evoluat atât de prost, deși au primit tratament. Este un pacient de 42 de ani, care nu are comorbidități, dar care este intubat pe Terapie Intensivă. Mai sunt pacienți care au vârste de 45-50 de ani, care sunt pacienți fără boli grave sau chiar deloc, dar care evoluează extrem de prost și ajung să fie intubați. Nu avem o explicație de ce imunitatea la unii este mai scăzută. Și am avut succes la bolnavi de peste 70 de ani, cu afecțiuni oncologice, care au fost vindecați”, a precizat directorul DSP Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *