Personalul și beneficiarii centrelor rezidențiale din Botoșani, în izolare 14 zile după trecerea la scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a decis, joi, dezinfectarea tuturor centrelor rezidențiale din județul Botoșani și izolarea personalului timp de 14 zile, după ce municipiul Botoșani și alte trei comune au trecut la scenariul roșu.

Decizia a fost luată după ce Direcția de Sănătate Publică Botoșani a informat autoritățile despre situația focarelor din cadrul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile din județul Botoșani.

Astfel, potrivit CJSU, în toate centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile de pe raza județului Botoșani se va efectua dezinfectarea spațiilor de către fiecare instituție responsabilă

Fiecare instituție beneficiară va organiza programul de lucru al angajaților în cadrul centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile din județul Botoșani, astfel încât începând cu data de 30.10.2020 activitatea acestora să se desfășoare pe schimburi de 14 zile calendaristice, asigurând măsurile de continuitate a activității.

Măsurile stabilite se vor implementa sub coordonarea și cu avizul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, se mai arată în hotărârea CJSU. 

Vom respecta hotărârea CJSU, chiar dacă sunt unele aspecte neplăcute la mijloc. Până mâine dimineață ne vom organiza și atât beneficiarii cât și o parte dintre salariați vor fi izolați în centre pentru o perioadă de 14 zile”, a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *