FOTO Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a botezat un copil din Botoșani: Marea lucrare a lui Dumnezeu a fost că toți acești cinci copii au fost născuți prin cezariană

Duminică după-amiază, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost prezent în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, unde a săvârșit Taina Botezului pentru pruncul Iosif Pătrăucean.

Nași au fost familia Nicolae și Adriana Barabaș.

Mai multe detalii despre familia pruncului botezat de IPS Părinte Mitropolit Teofan ne-a oferit părintele arhimandrit Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin din Botoșani: „Părinții copilului botezat sunt din comuna Straja, județul Suceava și se numesc Vasile și Maria Pătrăucean. Chiar de la începutul căsniciei lor, medicul ginecolog i-a avertizat că nu vor putea să aibă copii. Ei însă s-au rugat mult, Dumnezeu s-a milostivit și ei au ajuns acum la al cincilea copil: patru sunt în viață, iar unul a trecut la cele veșnice la scurt timp după naștere, având probleme de sănătate. Marea lucrare a lui Dumnezeu a fost că toți acești cinci copii au fost născuți prin cezariană. Acum, la a cincea naștere, mama era în maternitate, iar personalul medical insista să-i facă ceva calmante, gândindu-se că are probleme. Doamna Maria însă a refuzat, spunând că nu are nici o durere. La final, chiar și doctorița care a asistat-o la naștere i-a spus că, într-adevăr, poate să mai aibă și alți copii, văzând că este o minune a lui Dumnezeu lucrarea aceasta. Pe primul copil îl cheamă Teodosie, pe al doilea Efrem, al treilea, o fetiță, Macaria, iar al patrulea Iosif. Familia Pătrăucean este apropiată a mănăstirii noastre, care au ajutat, de-a lungul timpului, atât Mănăstirea Zosin, cât și mănăstirile Cămârzani, Crăiniceni sau Cozancea”.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat că este Botezul reprezintă pecetea lui Dumnezeu asupra celui botezat: „Mare este Taina Botezului unui nou prunc! Dacă am citi cu atenție rugăciunile care au fost citite în pridvorul bisericii și celălalte rugăciuni care au fost citite la slujba botezului, ne dăm seama de câte lumini și câte frumuseți și câte izvoare de sens și înțelepciune și binecuvântare izvorăsc din această mare Taină a Botezului. M-aș referi acum doar la una din acestea. Ne-am rugat lui Dumnezeu ca în pruncul nou-botezat chipul lui Hristos să se așeze ca o pecete. Acesta este Botezul: pecetea lui Dumnezeu se așază pe taina sufletului celui botezat. Așa cum punem o pecete pe prescură și lăsăm acolo înscrisurile cu inițialele Mântuitorului, așa este și Taina Sfântului Botez: Hristos ia chip în cel care se botează”.

La final, după cuvântul de învățătură, IPS Părinte Teofan i-a oferit în dar pruncului Iosif o Sfântă Scriptură, pentru a-i fi călăuză şi ajutor în viaţa de creştin.

Articol preluat de la:  doxologia.ro

One thought on “FOTO Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a botezat un copil din Botoșani: Marea lucrare a lui Dumnezeu a fost că toți acești cinci copii au fost născuți prin cezariană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *