Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie. Când începe vaccinarea

Foto: Getty Images

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum. 

Ministrul a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

Tătaru a spus, totodată, că, în ultimele săptămâni, efortul autorităților a constat în extinderea facilităților de terapie intensivă. Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

Sursa: Digi24

One thought on “Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie. Când începe vaccinarea

  1. Cum naiba sa zică asa ceva, în condițiile în care deocamdată un vaccin nu exista…. adică sunt în faza de testare, dar nu e nimic confirmat și toți spun ca mai durează cel puțin pana la jumătatea anului viitor …. poate ala rusesc :)))), e plin de cretini și asta la nivel înalt…. cum sa propagi asemenea cretinatate ca și știre…. Asemenea cretini, aflați la nivelul acesta și care debitează asemenea inepții ar trebui sa ne lase dracului în pace ca ne-am saturat de prosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com