Pusă să plătească datoriile unui mort! O femeie din Botoșani trebuie să dea zeci de mii de lei pentru a putea sta în chirie într-un apartament Locativa

O femeie din Botoșani, care trăiește singură cu copilul său, este nevoită să plătească datoriile unei persoane moarte pentru a putea sta în chirie în fostul apartament al acesteia de la Locativa. Liliana Luca și-a crescut ani de zile băiatul într-o cameră socială de 20 de metri pătrați, dar după ce fiul ei a devenit adolescent, femeia și-a dorit să îi ofere mai mult spațiu, așa că s-a înscris pentru un apartament cu două camere. Femeia spune că a pregătit toate documentele necesare și a primit aprobare pentru un apartament pe Aleea Parcului, însă cu o condiție: să achite toate datoriile la utilități lăsate de fostul chiriaș: o bătrână care a murit. Numai la Modern Calor și la Nova Apaserv sunt: 230 de milioane de lei vechi.

Disperată, femeia a fost de acord și a discutat cu reprezentanți ai societăților respective astfel încât să scape de unele penalizări și să plătească datoriile respective eșalonat. La fel a încercat și la asociație, dar s-a izbit de un refuz vehement: ori toți banii, ori deloc.

La Asociația nr. 18, unde este Niculina Tudose, eu am dat 10.000 de lei, adică 100 de milioane. Ba îmi spune că au fost 650, acum că au rămas 138, pe vizier scrie 550. Nu mai înțeleg nimic. Banii nu a vrut să mi-i accepte (n.r pentru plata eșalonat), ea voia toți banii o dată de la mine. Persoana care a făcut datoriile astea este decedată. E ceva normal? E ceva legal? Mie nu mi se pare. Plus că nici banii aceștia, eu am făcut o cerere la dumneaei și i-am spus că în termen de 30 de zile nu acceptă banii ăștia (n.r. o primă tranșă) că atât am și restul să îmi facă o raterizare timp de un an de zile, eu îi virez în contul asociației. A doua zi dimineață am fost sunată că asociația nu are un cont și să vin că îmi acceptă banii”, ne-a povestit Liliana Luca. 

Ca și la celelalte datorii, femeia a încercat să scape de penalitățile de la asociație și să plătească strict suma datorată pentru servicii, dar iar s-a izbit de un refuz.

„Am fost la un domn avocat ca să formulez o cerere prin care am cerut recalcularea sumei adică să îmi calculeze ce sunt furnizori de utilități, ce sunt furnizori de servicii pentru că eu atât plătesc, conform repartiției, furnizorul de utilități. Ea: păi cum, cine îmi plăteste mie restul? Păi nu știu. Eu nu sunt condiționată de plata serviciilor, ci doar a utilităților și eu am cerut o recalculare a sumei conform repartițiilor. Am depus o cerere la dumneaei, nu mi-a răspuns, am sunat-o și mi-a spus că ea cu mine nu are ce discuta, Locativa e proprietar acolo. Nu am cum să mă înțeleg cu ea. eu vreau recalcularea sumei pentru că e normal”, a spus Liliana Luca.

În plus, apartamentul este total devastat, iar botoșăneanca va trebui să repare totul în interior. Din acest motiv, a hotărât să meargă ca șofer de tir pentru a putea face rost de bani să plătească datoriile, dar și să poată repara locuința astfel încât să o poată folosi.

Am băiatul, sunt o persoană singură, nu am avut posibilitatea să îmi cumpăr ceva, să putem locui în mod decent. Am stat atâția ani într-o cămăruță, e foarte greu și am zis că cu plata eșalonat așa încerc și mă descurc. Dar nu mi se pare ceva normal să preiau datoriile unui mort”, s-a destăinuit femeia.

One thought on “Pusă să plătească datoriile unui mort! O femeie din Botoșani trebuie să dea zeci de mii de lei pentru a putea sta în chirie într-un apartament Locativa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *