Medic de la Spitalul Botoșani: Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, COVID sau NON COVID au de suferit

Medicul Alin Atudoroae de la Spitalul Județean Botoșani face o nouă recomandare către botoșăneni de a respecta măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19. Acesta susține că s-a ajuns la faza în care „trebuie să considerăm fiecare contact suspect”.

Asta e adevarul. Cel mai ingrijorat sunt ca baricada pe care am construit-o in urgenta poate ceda, si atunci toti bolnavii, COVID sau NON COVID au de suferit. Sper ca in ultimul ceas sa intelegem ca respectarea unor reguli elementare de igiena precum si purterea mastii in locuri aglomerate va pot ajuta sa nu contactati boala. Daca totusi ati avut ginion si v-ati infectat faptul ca ati fost protejat va ajuta sa dezvoltati o forma usoara a bolii… Si cel mai important.. E posibil sa fii asimptomatic si sa transmiti virusul unei persoane care nu are un sistem imunitar eficient si sa traiesti cu povara vinovatiei toata viata.. Ne asteapta vremuri grele pe care doar fiind responsabili si uniti le putem depasi”, spune medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *