În plină pandemie, Spitalul Botoșani se confruntă cu lipsă de personal medical: „Este un deficit mare pe specialitatea de Terapie Intensivă”

Șefa Secției de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean Botoșani, Valentina Morcov, a făcut o serie de declarații în cadrul emisiunii Realități botoșănene cu privire la deficitul de personal din spital. Medicul șef susține că problema lipsei specialiștilor din spital trebuia rezolvată de la Ministerul Sănătății în timp, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Acum, în perioadă de pandemie, personalul medical lucrează fără nicio zi liberă din luna martie.

Se știe de ani de zile. Este un deficit mare pe specialitatea de Terapie Intensivă și mulți medici care au făcut specializarea aceasta au plecat în străinătate, unde sunt mult mai bine plătiți și au și alte condiții categoric. Această migrație, această evoluție a numărului de specialiști trebuia urmărită. Ai văzut că nu ai reușit să îi ții în țară, mai scoate alte posturi, n-am văzut să crească numărul de posturi scoase la rezidențiat pe aceste specialități. Și nu numai la noi este deficit: și Medicina Internă are deficit mare de specialiști. Acestea sunt politici care trebuie făcute pe ani, pe durată lungă”, a spus Valentina Morcov. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *