Cum alegi cea mai potrivită bicicletă pentru copii: câteva sfaturi utile

Când vine vorba de cumpărarea bicicletei pentru copil pentru o anumită vârstă, e normal să ne gândim că acesta va crește foarte curând, bicicleta îi va rămâne mică și, deci, este o risipă de bani. Dar nu e plăcut și nici sigur să vedem un copil mergând pe o bicicletă prea mare sau nepotrivită pentru vârsta și statura lui. Există riscuri mari atunci când copilul nu ajunge cu picioarele la pământ, când are prea multe viteze la dispoziție, frâne prea rigide și multe, multe altele.

Bicicletecopiioferte online

Înainte de a-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun pentru a-i cere o bicicletă pentru copii, asigură-te că „Moșul” va aduce un model de bicicletă potrivit pentru cel mic.

Ce trebuie luat în considerare la alegerea unei biciclete copii de la eMAG?

În primul rând, vârsta. În cazul bicicletelor pentru copii, dimensiunea roții este esențială. Din fericire există un standard al dimensiunilor roțilo de bicicletă în funcție de vârstele celor mici. Ca regulă generală, bicicletele cu roți de 12″ sunt pentru copii de la 2 la 4 ani, cu roți de 14″ pentru copii de la 3 la 5 ani, roți de 16″ pentru copii de la 4 la 6 ani, roți de 18″ pentru copii de la 5 la 7 ani, roți de 20″ pentru copii de la 6 la 10 ani, roți de 24″ pentru copii de la 9 la 12 ani și roți de 26″ pentru copii de la 12 ani în sus.

Bicicletecopiiemag, oferte

Mărimea bicicletei

Legat de punctul anterior, dimensiunea bicicletei este la fel de importantă. În imaginarul colectiv există ideea că atunci când o bicicletă este cumpărată pentru un copil, aceasta trebuie să fie mai mare decât ar trebui să fie pentru a rezista mai mult și pentru a o folosi și când mai crește.

Acest lucru este corect, deoarece copiii tind să crească rapid, dar atenție, unii cresc mai repede decât alții și acest lucru poate fi apreciat doar de părinți sau rude apropiate. Este o idee proastă să cumperi o bicicletă mare pentru un copil și ca acesta să nu se simtă confortabil cu ea până nu au trecut cel puțin doi ani.

Astăzi există atât de multă varietate pe piață de biciclete pentru copii de toate vârstele, încât nu este o nebunie să le cumpărați o bicicletă nouă de fiecare dată când devine prea mică.

Cu pedale sau fără pedale?

În urmă cu câțiva ani, cele mai populare erau biciclete fără pedale concepute pentru copii de la 2 la 4 ani. Acestea îi permit copilului să se familiarizeze cu bicicleta și să dobândească echilibrul necesar fără a fi nevoie să îi pui roți ajutătoare.

Calitatea componentelor

Ceea ce diferențiază bicicletele care pot fi cumpărate în magazinele de jucării de cele care pot fi achiziționate în magazinele specializate este calitatea componentelor, în principal a roților și a rulmenților.

Cu bicicletele de jucărie, copilul va avea o experiență mai „neîndemânatică” pe bicicletă, deoarece uneori acestea au montate roți din plastic fără rulmenți, care îngreunează rularea cu ele.

Siguranță

În mod normal, mediul în care copiii au primele experiențe pe bicicletă este de obicei destul de sigur, dar chiar și așa, trebuie să încercați să insuflați anumite recomandări copiilor.

De exemplu, va fi esențial ca de fiecare dată când copilul se urcă pe bicicletă, să o facă cu o cască. Un alt element important de siguranță pasivă este capacul lanțului – dacă îl aveți -, deoarece atunci când îl veți pune, vom împiedica îmbrăcămintea copilului să se încurce cu transmisia și să provoace un accident.

În general, vă recomandăm ca pentru copiii de la 2 la 4 ani să alegeți o bicicletă fără pedale, cea care îi place cel mai mult copilului. Și de la 4 ani, dacă se descurcă deja bine, alegeți biciclete cu pedale și lanț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *