Un deţinut se judecă cu Penitenciarul pentru că nu-i place mâncarea

inchisoare, stiri, botosaniConstantin Călin, de 36 de ani, un deţinut închis la Iaşi, a fost sancţionat recent după ce a făcut tămbălău în închisoare din cauza meniului alimentar pe care îl primeşte. Individul a formulat o contestaţie împotriva deciziei de a fi sancţionat, la proces susţinând că a fost nedreptăţit, scrie Ziarul de Iasi.

Scandalul care a stat la baza sancţionării individului a avut loc pe 25 iunie 2020. În acea zi, la masa de prânz, individul a început să ţipe la bucătari şi la supraveghetori, pe motiv că nu primeşte mâncare specifică bolnavilor de diabet şi a celor care sunt musulmani. „Nu mănânc eu ****** de astea“, ar fi zis individul, care ar fi înjurat şi alţi deţinuţi, pe motiv că pulpa pe care a primit-o e prea mică.

Nu ar fi fost prima dată când Călin ar fi făcut scandal din cauza mâncării primite, au stabilit judecătorii. „Bucătarii nu aduc dimineaţa papa şi sunt zile în care rup carnea şi mi-o dau mică. Nu am înjurat şi nu m-am luat de bucătari“, a spus bărbatul.

Conform legii, deţinuţii au obligaţia să aibe o atitudine cuviincioasă cu personalul penitenciarului unde sunt închişi.

„Petentul a recunoscut faptul că a existat un conflict cu deţinutul care servea mâncarea şi cu agenţii supraveghetori, incident generat de faptul că nu i-a fost adusă mâncarea corespunzătoare normei de hrană la care este încadrat“, au stabilit judecătorii, care au menţinut sancţiunea primită de Călin, şi anume avertisment.

Potrivit datelor de la dosar, acesta a mai fost sancţionat de 15 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *