Controale anti COVID. Peste 100 de societăți comerciale din Botoșani, verificate în numai o zi

Continuă acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și  în domeniul transportului public de persoane, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Echipele de control au verificat 106 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 114 mijloace de transport persoane, dintre care 64 mijloace de transport public în comun. Astfel, au fost legitimate aproximativ 2200 de persoane.

Au fost constatate și aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14850 lei, dintre acestea 54 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 12850 lei și o sacțiune contravențională pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor de către operatorii economici în valoare de 2000 lei, se mai precizează în comunicatul remis de sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *