Șapte mandate de consilier județean, invalidate de Tribunalul Botoșani. Printre ele se află și cel al lui Cătălin Flutur

Tribunalul Botoșani a invalidat mandatele de consilier județean a șapte dintre candidații aflați pe liste și care au obținut această calitate în urma alegerilor locale din 27 septembrie.

Astfel, magistrații au invalidat mandatele deputatei Mihaela Huncă (Pro România), senatorului Lucian Trufin (PSD), deputatului Marius Budăi (PSD), a senatorului Doina Federovici (PSD)- aleasă președinte al Consiliului Județean, a deputatului Costel Șoptică (PNL), primarului Botoșaniului, Cătălin Flutur (PNL) și a vicepreședintelui CJ Liviu Toma (Pro România).

Invalidarea a avut loc la cererea aleșilor județeni, care s-au retras de pe liste. În cazul lui Huncă, Trufin, Budăi și Șoptică, aceștia au optat pentru păstrarea mandatului de parlamentar, ei candidând și la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Doina Federovici a renunțat pentru că a fost aleasă președinte al Consiliului Județean, iar Flutur și Toma au fost aleși și consilieri locali în municipiul Botoșani. De altfel, Toma ar urma să fie unul din cei doi viceprimari. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *