O cooperativă din Botoşani, cu peste 15 producători de cereale, a luat fonduri europene de 5,2 milioane de lei să-şi facă spaţii de depozitare

Cooperativa agricolă Soybean and Mays Prod din Botoşani, una dintre cele 280 de cooperative înfiinţate în anul 2018, a reuşit să atragă fonduri europene de 5,2 milioane de lei pentru a contrui un sistem de curăţare şi uscare a cerealelor, dar şi silozuri în care să le depoziteze, conform datelor depuse pe site-ul Agenţiei pentru Fi­nanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Este necesară crearea unei capacităţi pentru recepţia produselor agricole, condiţionarea şi depozitarea lor, formată dintr-un sistem de curăţare şi uscare, două silozuri tampon, două silozuri de depozitare şi un siloz de încărcare, dar şi platforme tehno­logice“, se arată în proiectul tehnic al investiţiei.

Cooperativa este formată din peste 15 pro­ducători de cereale din localitatea Broscăuţ, aflată la circa 40 de kilometri de oraşul Botoşani. În judeţul Botoşani, anul trecut au fost cultivate cereale pe 151.000 de hectare, iar recolta totală a fost de 811.000 de tone, producţia medie la hectar fiind de 5,3 tone, conform datelor de la INS.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *