Zeci de alocaţii tăiate familiilor sărace din Botoșani din cauza absenţelor copiilor

elevi la oreZeci de familii din judeţul Botoşani nu vor mai fi ajutate de stat cu alocaţii de susţinere, din cauza absenţelor nemotivate ale propriilor lor copii. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani, după  incheierea anului școlar, au fost suspendate de la plată un număr de 69 de familii, pentru mai mult de 21 de absențe nemotivate . De asemenea, unui număr de 214 familii le-a fost diminuată alocația pentru o perioadă de trei luni, respectiv iulie, august și septembrie 2020.

Pentru copiii de vârstă şcolară inspectoratul şcolar are obligaţia să transmită AJPIS Botoșani, în luna următoare încheierii semestrului şcolar, situaţia privind frecventarea cursurilor de către aceşti copii. În cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani,

Astfel, alocația se diminuează cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe și cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe.

În situaţia în care unul dintre copii finalizează cursurile învăţământului general obligatoriu şi nu a împlinit vârsta de 18 ani sau unul dintre copii repetă anul şcolar din alte motive decât cele medicale ori absenţele înregistrate şi nemotivate depăşesc numărul de 20/semestru, acesta este luat în calcul la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, dar este exclus din numărul de copii ai familiei avut în vedere la acordarea dreptului, iar alocaţia se va acorda corespunzător numărului de copii din familie care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *