Zeci de noi controale anti-COVID la Botoșani. Au fost aplicate amenzi de 12.000 de lei, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și mijloace de transport în comun, anunță, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Botoșani.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor  și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Echipele de control au verificat 59 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 114 mijloace de transport persoane, dintre care 54 mijloace de trasport public în comun, fiind legitimate 896 persoane.

Astfel, urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12000 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 1000 lei, 2 sacțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor de către operatorii economici în valoare de 6000 lei și 2 sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19, în valoare de 5000 lei.

Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 și în perioada următoare. Totodată,  recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă”, a declarat Simona Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *