Noi măsuri decise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe fondul creșterii cazurilor COVID 19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, printr-o hotărâre, Lista cu limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Botoșani. Unitățile administrativ teritoriale vor respecta măsurile din Planul de măsuri de protecție, obligații și restricții aprobat prin hotărârea CJSU Botoșani 79/15.10.2020, în baza incidenței cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Botoșani. Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, dacă nu se modifică pragurile de incidență, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate, în cadrul Centrului de îngrijire și asistență Adășeni se va efectua dezinfectarea spațiilor de către DGASPC cu obligativitatea evacuării tuturor beneficiarilor și angajaților pe o perioadă de 48 de ore (19.10.2020- 20.10.2020) din spațiile dezinfectate. Beneficiarii Centrului de îngrijire și asistență Adășeni vor fi relocați provizoriu, până pe data de 21.10.2020 într-un alt pavilion din cadrul centrului. De asemenea, DGASPC Botoșani va organiza programul de lucru al angajaților în cadrul Centrului de îngrijire și asistență Adășeni astfel încât începând cu data de 19 octombrie 2020 activitatea acestora să se desfășoare pe schimburi de 14 zile calendaristice cu obligativitatea efectuării testării pentru identificarea virusului Sars-CoV-2 la intrarea și la ieșirea din serviciu. DGASPC va asigura măsurile de continuitate a activității centrelor din subordine.

În momentul închiderii focarului de către DSP Botoșani, activitatea se va desfășura conform programului inițial de lucru cu respectarea normelor de prevenre a răspândirii virusului.

În cadrul aceleiași ședinte, s-a decis ca la Colegiul Național ”A.T. Laurian” să se efectueze cursurile online, potrivit scenariului 3, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 20.10.2020

”Directorul unității de învățămânbt va stabili pentru elevii din anii terminali (a VIII a și a XII a) un program de recuperare a materiei în format ”față în față” care va fi implementat după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua online”, se mai precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *