Încă un spital din Botoșani va prelua bolnavii COVID, după creșterea semnificativă a îmbolnăvirilor

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” va redeveni spital de suport COVID, pe fondul creșterii substanțiale a cazurilor de coronavirus la nivelul județului Botoșani și a faptului că Spitalul Județean și Spitalul de Pneumoftiziologie sunt la capacitate maximă. 

Luni, 19 octombrie, Spitalul Județean ”Mavromati” mai avea disponibile doar cinci locuri pentru bolnavii COVID.

Locuri disponoibile pentru bolnavii COVID sunt puține, datorită numărului mare de cazuri confirmate în acest weekend. Acum sunt doar cinci paturi disponibile pentru pacienții cu COVID confirmați, dar situația se poate modifica de la oră la oră. Începând cu sâmbătă, 17 octombrie, laboratorul spitalului care realizează testarea desfășoară activitatea inclusiv de gardă și asigură prelucrarea testelor 24 din 24 de ore, ceea ce conduce la descongestionarea secțiilor destinate pacienților suspecți, inclusiv reducerea timpului de așteptarea în UPU”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. 

Spitalul de Recuperare a devenit spital suport COVID la sfârșitul lunii martie, însă din iunie nu a mai preluat pacienți cu coronavirus, din cauza cazurilor puține. Acum, Spitalul de Recuperare va avea 34 de paturi pentru pacienții cu COVID. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *