Autoritățile din județul Botoșani au decis noi restricții din cauza coronavirus. Vezi care sunt acestea!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a aprobat un nou plan de măsuri, odată cu prelungirea stării de alerrtă, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus. Și asta după ce și municipiul Botoșani a trecut de 1,5 cazuri de covid la 1.000 de locuitori.

Astfel, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile în spațiile închise, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, zone de așteptare, zone pietonale, serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 metri de intrarea în perimetrul școlii în localitățile din județul Botoșani unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egalî cu 3/1000 locuitori. 

Sunt obligați să poarte măști de protecție și persoanele care vor face campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor reduce capacitatea interioară pentru clienţi de la 50% la 30%, la fel și localurile cu jocuri de noroc. Slujbele se vor desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară, în schimb se interzice la procesiunile și pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități. Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu execepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună. Se interzice organizarea de evenimente private, respectiv nunți, botezuri, mese festive în spații închise, dar și cele în spații deschise.

De asemenea, în interiorul localității se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mare de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii. Se menține închiderea temporară a Punctului de Trecere a Frontierei din Rădăuți Prut. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi discoteci, Restaurantele, barurile şi cafenelele vor reduce capacitatea interioară pentru clienţi de la 50% la 30%.

Vezi aici documentul integral- Hotararea nr. 79 din 15.10.2020 CJSU BT (1)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *