Decizie finală! Fost director de instituție publică din Botoșani găsit nevinovat într-un dosar în care era acuzat de fapte de corupție

Fostul director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), Liviu Zaharia, a fost găsit nevinovat în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Decizia este finală și a fost dată vineri de Curtea de Apel Suceava.

Procurorii Seviciului Teritorial al Direcţiei Naţionale de Corupţie au trimis în judecată, în iunie 2017, conducerea unei instituţii publice şi un primar pentru infracţiuni de corupţie. Este vorba despre Liviu Zaharia, directorul APIA, primarul comunei Frumuşica, Constantin Rădeanu, precum şi un om de afaceri, Munteanu Ion.

Potrivit anchetatorilor, în luna mai 2010, omul de afaceri Ion Munteanu, administrator al Cooperativei Agricole Holmferm a solicitat, subvenţie agricolă cu mai multe documente false. El l-ar fi convins pe primarul comunei Frumuşica să intervină la directorul APIA, care ar fi acceptat documentele pentru suprafaţ de 523 de ha de păşune.

În acest fel s-ar fi obţinut 143.438 de lei reprezentând sprijinul acordat pentru campania agricolă din 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *