Bolnavii de COVID-19 din Botoșani au nevoie de aparate de oxigen. Șefa DSP: Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp

Bolnavii infectați cu virusul COVID-19, aflați în Spitalul Județean Botoșani, au nevoie de aparate de oxigen. Cei care au insuficiență respiratorie trec sunt în stare gravă și au nevoie de surse de oxigen suplimentare, dar cele aflate în unitatea spitalicească sunt vechi de zeci de ani și nici nu mai dau randament. 
Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței face un apel către oamenii de afaceri din Botoșani, dar și organizațiile care pot strânge fonduri pentru această aparatură atât de necesară.

“Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp. Avem deja 15 pacienți în momentul de față care au nevoie de aceste concentratoare de oxigen. Sau aparate de oxigen. Acestea dau un debit mai mare de litri pe oră și ajută la oxigenarea plămânului. Se evită astfel intubarea pacientului, care este foarte traumatizantă”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *