Cât de iubit și apreciat era! Moartea părintelui Constantin Muha a îndoliat Botoșaniul

Moartea preotului Constantin Muha, fost director al seminarului dorohoian și inspector pe disciplina Religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a îndoliat întregul județ. Sute de mesaje au apărut pe rețelele de socializare după anunțul trecerii acestuia la cele veșnice.
Părintele a murit, joi dimineață, la un spital din Iași. Acesta a fost infectat cu COVID-19, iar starea sa s-a înrăutățit de la o zi la alta.
În urma sa, a lăsat o mulțime de învățături, iar cei care l-au cunoscut spun că le-a fost un adevărat sprijin, în special moral.

Iată câteva dintre mesaje:

O zi tristă! Dumnezeu a mai luat un om de mare caracter,cu suflet plin de bunătate…mereu prezent la orice bucurie,dar si tristete…Drum lin la Îngeri și să vegheati asupra familiei greu încercate,Părinte drag sufletului nostru!!! Cuvintele sunt de prisos…Dumnezeu sa va ierte!!

Dumnezeu sa il ierte pe parintele DIRECTOR. Suflet bun ca nimeni altul, asta e momentul in care pleaca spre o lume mai buna, fara stres, oboseala si necazuri”

D-zeu sa-l ierte!! A plecat un inger spre ingeri. Ne-a lasat un gol si o durere imensa.

Dumnezeu sa l ierte!!Un om si un preot deosebit!Viata e nedreapta.

Dumnezeu sa îl ierte! Nu pot sa cred ca este adevărat! Mult prea devreme, mult prea dureros!

Nu pot să cred…să îl ierte Dumnezeu și să îi așeze sufletul de.a dreapta Sa în Împărăția Sa.

Dumnezeu să-l odihnească! Este o mare pierdere pentru noi toți. A fost un model ca preot, profesor, părinte și în principal, ca OM.

Părintele nostru puternic si bun,de ce ne ai parasit???Cuvioasa PARASCHEVA te a luat ieri in personajul vesnic alături de ea,care i a slujit cu credinta.Amin d zeu sa te ierte părinte Constantin.

Doamne ,prea repede pleaca oamenii buni de langa noi!Sincere condoleante familie si doamne preotese care prea putin s a bucurat de parintele ei ,minunat!Dumnezeu sa l ierte!

Potrivit Doxologia, părintele Constantin Muha a absolvit Facultarea de Teologie Ortodoxă din Iași, promoţia 1994, şi cursurile de Studii aprofundate la Catedra de Teologie Sistematică a Facultăţii de Teologie din București, în anul 1995. Din anul 1995 și până în prezent, părintele a deținut funcția de director al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, unde a predat disciplinele Muzică psaltică și Muzică liniară, fiind și membru în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor.

Preot paroh la Biserica „Sfânta Vineri” din Dorohoi, părintele a slujit lui Dumnezeu „cu timp și fără timp”, mistuit de râvna de a le face pe toate „ca pentru Domnul”. Părinte și soț iubitor, Dumnezeu l-a binecuvântat, împreună cu doamna preoteasă Mariana, cu trei copii, Ecaterina, Alexandra și Ștefania. Înzestrat de Dumnezeu cu har pedagogic și vocație de bun chivernisitor, părintele profesor a „ctitorit” nu doar instituția seminarului, sub administrarea sa aceasta fiind înzestrată cu toate cele necesar – construcție nouă, cantină și alte facilități – ci, de asemenea, a „ctitorit” prin puterea exemplului, prin cuvânt și prin rugăciune, sufletele nenumăraților elevi, cadre didactice, ostenitori și binefăcători ai Seminarului, enoriași ai parohiei, colaboratori și apropiați din țară și din străinătate.

Începând cu 1 septembrie 2020, părintele a ocupat, pentru scurtă vreme, funcția de inspector școlar pe disciplina Religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *