Medic din Botoșani, care a murit infectat cu COVID-19, omagiat de ÎPS Teofan la slujba Sfintei Cuvioase Parascheva

Foto: Doxologia

Medicul botoșănean Mariana Andrioaie, care a murit la vârsta de 67 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19, a fost omagiat, miercuri, de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Crucea Moldavă pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a fost acordată post mortem Marianei Andrioaie.  Pe scenă a fost un reprezentant al familiei care a primit distincția.

Medicul Mariana Andrioaie, născută pe 22 august 1952, și-a desfășurat practic întreaga activitate (peste 40 de ani) în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. A ieșit la pensie în anul 2017, însă și-a prelungit contractul de muncă în cadrul spitalului din cauza deficitului de medici. De la începutul epidemiei a fost în prima linie de triaj, fiind primul medic din cadrul spitalului care a insistat ca tânăra de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu Covid-19, considerată cazul zero în Moldova, sa fie testată pentru această boală. După ce a avut contact cu tânăra menționată, a stat în izolare două săptămâni, testul iesind atunci negativ. Dupa ce a ieșit din izolare, medicul Mariana Andrioaie a dorit să-și ajute colegii și s-a întors la spital, reluându-și gărzile. Ultima gardă a avut-o în Vinerea Mare. În data de 19 aprilie 2020 a fost internată în Secția de Boli Infecțioase din Botoșani, fiind testată pozitiv pentru virusul Covid-19, iar în data de 24 aprilie a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iasi, starea acesteia agravându-se. În data de 27 aprilie a decedat”, a transmis ÎPS Teofan.

Medicul de la Spitalul Judeţean care a murit luni avea şi alte afecţiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *