Drama unei familii din Botoșani, lovită de COVID-19. „Am văzut moartea cu ochii. Nu suntem în stare să ridicăm o sticlă de 2 litri de apă, să ducem paharul la gură, să coborâm scările”

Familia Chisăliță din Botoșani a fost lovită puternic de virusul COVID-19. Dacă copila de 15 ani nu a avut simptome deși testarea a ieșit pozitivă, părinții trec prin clipe grele, aceștia având toate simptomele specifice virusului necruțător.

Liliana Chisăliță nu știe exact de unde a luat virusul, dar recunoaște că putea fi de oriunde. Aceasta încearcă să tragă un semnal de alarmă și să îi determine pe oameni să ia în serios această epidemie pentru a se proteja.

„Dacă nu ați trecut prin experiența traumatizantă și devastatoare, COVID, nu vorbiți în necunoștință de cauză! Virusul este groaznic! Îți afectează mirosul, gustul, auzul, controlul respirației. Practic, după un asemenea episod, reînveți să respiri, să mănânci, să mergi. Simțul tactil și motric, au avut de suferit. Pur și simplu, nu puteam să răspund la mesaje, nu puteam să le scriu, degetele mele de la mâini, le simțeam ca niște butuci înțepeniți. Îmi trebuia o oră, să scriu un rând. Am luat viața de la 0”, spune femeia, care îi îndeamnă pe oameni să nu mai emită ipoteze false dacă nu sunt persoane avizate.

 „Virusul este necruțător, nemilos și nu ține cont de nimeni și nimic! În acest moment, suntem epuizați fizic și psihic, obosiți cronic, vlăguiți de puteri , eu, stabilă, copila noastră se simte bine, pentru că nu a avut simptome (pozitivă, asimptomatică ), soțul meu, însă este în starea cea mai gravă, stabilă, dar afectat serios neurologic : abia ține capul, își pierde echilibrul pe șezut, merge la toaletă, cu dificultate. A slăbit 8 kg în două săptămâni, nu a mâncat nimic 8 zile (Covid, formă severă, a stat la oxigen 4 zile, câte 15 – 20 de minute, pe zi, deoarece scădea saturația din sânge ), eu am slăbit 5 kg, nu am putut mânca nimic, 6 zile (Covid, formă medie, adică toate simptomele, fără a fi nevoie de oxigen). Nu suntem în stare să ridicăm o sticlă de 2 litri de apă, să ducem paharul la gură, să coborâm scările!”, spune femeia.

Inițial doar soțul și fetița au fost diagnosticați pozitiv, testul Lilianei fiind negativ. Chiar și așa, aceasta se simțea cel mai rău: avea dureri musculare, dureri de cap, frisoane, vărsături, nu avea poftă de mâncare etc. A chemat ambulanța, iar rezultatul testării a ieșit pozitiv.

Am văzut moartea cu ochii! Mi-am văzut soțul, un munte de om, dărâmat la pământ! Nu doresc la nimeni, să treacă prin ce am trecut eu, ca soție și mamă, în ultimele trei săptămâni! Sentimentul, nu se poate descrie în cuvinte! Trebuie doar să-l simți… nimic mai mult! Ne-am luptat pentru o fărâmă… de aer! Ne-am luptat pentru viață”, spune botoșăneanca.

One thought on “Drama unei familii din Botoșani, lovită de COVID-19. „Am văzut moartea cu ochii. Nu suntem în stare să ridicăm o sticlă de 2 litri de apă, să ducem paharul la gură, să coborâm scările”

  1. Mai bagati si voi panica in oameni. De fapt sunteti tare antipatici, va cam bagati peste tot .
    Da’ mai stati in banca voastra ! Tot iesiti atat in evidenta cu te miri ce ……
    Vreti vedete ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *