Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme rea pentru județul Botoșani

Meteorologii au emis, marți dimineață, un nou cod galben de vreme rea pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, în intervalul 13 octombrie, ora 10:00 – 13 octombrie, ora 21:00 se vor semnala: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.
 În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *