FOTO! O școală din Botoșani a primit tablete și dispozitive de care copiii au nevoie pentru a avea acces la educație

În urma apelului urgent făcut de Școala Dimitrie Brândză din Viișoara, Botoșani, unde niciun elev nu avea acces la școala online, în lipsa unei tablete cu acces la internet, Organizația Salvați Copiii a activat mecanismul de urgență pentru sprijinirea școlilor în contextul pandemic. Astfel, 153 de tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, se distribuie elevilor azi, iar școala va fi dotată cu o tablă Smart, în valoare totală de 118.000 lei, se arată într-un comunicat remis de Organizația Salvați Copiii.

Școala Gimnazială ”Dimitrie Braâdză” din Viișoara este situată în extremitatea nord-estică a ţării și a judeţului Botoșani, într-o zonă dezavantajată economic. Copiii din această comună fac naveta de la o distanță de 3-5 km pentru a ajunge la școală, iar o parte dintre acești elevi au părinții plecați în străinătate.

Școala noastră este într-o zonă defavorizată și niciun copil nu deține un dispozitiv de învățare online. Dacă, mâine, școala noastră ar intra în scenariul roșu, nu am putea organiza învățămânul online, copiii devenind victime nevinovate ale unei situații pe care nimeni nu a prevăzut-o. Faptul că Salvați Copiii se implică în susținerea școlii noastre este foarte important pentru copiii acestei comunități și va face diferența între participare și neparticipare școlară, nu speram că cineva ne va răspunde, așa că vă mulțumim”, spune Anca Bejinariu, Directorul școlii.

Școala Dimitrie Braâdză din Viișoara își desfășoară activitatea în două cladiri. În prezent, măștile de protecție și detergenții pe care școala i-a primit de la Primărie mai ajung doar pentru două luni.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a precizat: Neparticiparea școlară are efecte pe termen lung și la fel de periculoase ca pandemia, de aceea, am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educație, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală”.

Alte 39 de școli au făcut apel la mecanismul de sprijin lansat de Salvați Copii, pentru a asigura acces egal și nediscriminatoriu la educație pentru toți copiii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *