Reacția unui preot după interzicerea pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva. „Cert este că virusul acesta parcă acționează la comandă”

Preotul Ioan Chirvasă susține că sărbătoarea Sfintei Parascheva va fi una tristă deoarece pelerinii din alte județe au interzis să se apropie de moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în această perioadă.

În anii trecuți am avut și eu ascultarea de a sta câte trei ore la racla Cuvioasei Parascheva, primimdu-i pe pelerini.Am văzut de fiecare dată câtă jertfă fac oamenii pentru a ajunge pe 14 octombrie la Iași. Veneau din toată țara cu autocare, mașini personale, trenuri. Călătoreau 5-6 ore, apoi se așezau la rând și stăteau 15-16 ore pentru a aduce cinstire Cuvioasei de ziua ei. Cred că în 2018 a plouat foarte mult și a fost și frig, dar n-au părăsit rândul.Fiind acolo, vezi , pe de o parte evlavie, jertfă, credință, iar , pe de altă parte bucurie, pace, binecuvântare, mulțumire. Anul acesta Iașul nu-și poate primi pelerinii, din păcate. Nu știu dacă măsura e necesară și înțeleaptă, sau nu. Cert este că miile de pelerini, nu veneau să ceară , ci să ofere. Cert este că virusul acesta parcă acționează la comandă. Sunt mii de oameni care au venit în fiecare an de când erau copii. De data aceasta vor sta acasă, triști. Nici noi nu putem fi altfel, gândindu-ne la tristețea lor. Va fi așadar o sărbătoare tristă”, susține preotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *