Cum încearcă să păcălească botoșănenii sistemul medical pentru a se testa gratuit de COVID-19

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, luată cu asalt de zeci de ieșeni care vor să facă rudelor testul PCR gratuit. Pentru că în orașele din care provin sunt nevoiți să plătească testele de depistare a infecției cu COVID-19, persoane din Botoșani, Vaslui sau Neamț încearcă să păcălească sistemul medical din Iași, scrie bzi.ro.

La UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a crescut numărul de pacienți cu suspiciune de COVID-19 cu aproximativ 30 la sută. UPU este mai aglomerat ca niciodată și asta pentru că zeci de ieșeni aduc rudele cu probleme respiratorii din Botoșani, Vaslui sau Neamț ca să își facă testul PCR gratuit. Aceștia mint medicii că rudele se aflau în vizită la Iași și că, deodată, li s-a făcut rău și că au simptome specifice infecției cu COVID-19. Pentru că în ultima perioadă aceste cazuri au devenit din ce în ce mai frecvente, medicii au depistat care este, de fapt, realitatea. Reprezentanții spitalului trag un semnal de alarmă și anunță din nou ieșenii că la UPU de la „Sf. Spiridon” nu se fac teste PCR gratuite.

Noua modalitate găsită de ieșeni de a face rudelor teste PCR gratuite a fost depistată recent de către medicii de la UPU. Zeci de ieșeni și-au chemat rudele din alte județe lăturalnice Iașului ca să-și facă testul PCR la UPU. Medicii au sesizat fenomenul după ce mai multe persoane au afirmat că rudele se aflau în vizită la Iași și că, brusc, au început să aibă simptome de COVID-19. În realitate însă, aceste persoane aveau probleme respiratorii înainte de a păși în Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *