Tribunalul Botoșani nu este de acord cu renumărarea voturilor nule. Cătălin Flutur a anunțat că va face recurs la hotărârea instanței

Primarul în exercițiu, Cătălin Flutur, va ataca cu recurs hotârârea Tribunalului Botoșani prin care s-au anulat deciziile Biroului Electoral Municipal privind renumărarea voturilor nule din toate secțiile de votare, respectiv a tuturor voturilor dintr-un număr de 18 secții de votare.

Renumărarea voturilor a fost cerută de către Cătălin Flutur, candidatul PNL la Primăria municipiului Botoșani, însă hotărârile BECM au fost contestate de candidatul PSD, Cosmin Andrei.

Era o decizie oarecum previzibilă, în condițiile în care documentele pe care le-am putut prezenta în primă instanță au fost relativ puține, atâtea câte am avut la dispoziție la momentul respectiv. Între timp am obținut zeci și zeci de probe concrete, indubitabile, referitoare la nereguli mari petrecute în cadrul procesului electoral. Vom depune în recurs toate aceste probe, care arată cum s-au produs neregulile și chiar oferă indicii privind fraudarea alegerilor. Rezultatul real al votului exprimat de botoșăneni este cu totul altul și vom ajunge la el cu ajutorul Justiției. Va fi o lecție dură și pentru cei care cred că pot deturna voința cetățenilor pe căi necinstite. Am depășit vremurile în care funcționa principiul lui Stalin că important este nu cum votează oamenii, ci cine numără voturile!”, a declarat primarul Cătălin Flutur prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *