Preot din Botoșani hirotonit în cadrul unei slujiri arhierești la Iași

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași au început luni un nou an universitar. De asemenea, absolvenții pro­moției 2020 au depus tot în această zi jurământul de fidelitate față de Biserica Ortodoxă Română, scrie Ziarul Lumina.ro.

Studenții teologi ieșeni, atât cei care au început anul universitar, cât și absolvenții promoției 2020, au cerut binecuvântarea lui Dumnezeu și au participat la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită luni, 5 octombrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe esplanada Catedralei Mitropolitane din Iași. În cadrul slujbei, absolvenții promoției din acest an au depus jurământul de fidelitate față de Biserica Ortodoxă Română. 

Tot cu acest prilej, ierarhul și preoții facultății s-au rugat pentru sufletul părintelui profesor Dumitru Stăniloae, săvârșindu-se o slujbă de pomenire la împlinirea a 27 de ani de la trecerea lui la Domnul. 

În cadrul slujbei arhierești, a fost hirotonit și un preot, diaconul Coșofreț Lucian Cristian primind Taina Preoției, pe seama Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”-Buimăceni, județul Botoșani.

„Vă doresc celor care ați venit la Facultatea de Teologie și începeți cursurile anul acesta să fiți oameni ai lui Dumnezeu, să tindeți spre desăvârșire și să acumulați cunoștințe, ca tot lucrul bun să-l împliniți în viață. Absolvenților, celor care ați depus jurământul, să vă dăruiască Dumnezeu puterea și hotărârea să împliniți cele pe care le-ați rostit la jurământ și veți împlini aceasta luptând să fiți oameni ai lui Dumnezeu, luptând să tindeți spre desăvârșire și să vă pregătiți continuu pentru tot lucrul bun”, s-a adresat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan studenților prezenți.

„Mergeți cu Dumnezeu și cu cine vă veți întâlni, să încercați să-l apropiați pe acela de Dumnezeu. Și după fiecare întâlnire, să vă întrebați: Am reușit să-l apropii pe acel om, pe acea persoană de Dumnezeu? Acesta este mesajul meu pentru toți absolvenții”, a subliniat pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. 

În continuare, absolvenții celor patru specializări (Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră) din cadrul Facultății de Teologie din Iași au luat parte la cursul festiv de final, care a avut loc la Centrul de evenimente AGORA al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aici, șefii de promoție – monahul Ilarion Postolică, Lucian Ciohodaru și Ioviță Ana-Maria – au fost răsplătiți cu daruri și volume de teologie din partea Părintelui Mitropolit Teofan. Anul acesta, 118 studenți au devenit licențiați în teologie la Iași. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *