FOTO Răzbunare „din dragoste” plătită scump. O tânără i-a incendiat iubitului mașina, însă focul a cuprins și o parte a locuinței acestuia. Femeia, condamnată

masina incendiata, stiri, dangeni, botosani
foto: Observator.tv

O tânără de 25 de ani din comuna Dângeni a fost condamnată, miercuri, de Judecătoria Săveni la doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru incendiere și violare de domiciliu. Totodată, Lăcrămioara Florica Vira va trebui să plătească daune de zeci de mii de lei. Sentința nu este finală.

Astfel, instanța „condamnă pe inculpata VIRA LĂCRĂMIOARA – FLORICA la următoarele pedepse: – pentru săvârșirea infracțiunii de ”distrugere”, […] la pedeapsa de 2(doi) ani și 6(șase) luni închisoare; – pentru săvârșirea infracțiunii de ”violare de domiciliu”, […] la pedeapsa de 9(nouă) luni închisoare. […] contopeşte pedepsele sus menţionate, stabilind pedeapsa cea mai grea de 2(doi) ani și 6(șase) luni închisoare, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3(trei) luni închisoare, rezultând pedeapsa de 2(doi) ani și 9 (nouă) luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, […] admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Berlinschi Elena, .., şi obligă pe inculpată să plătească acestei părți civile despăgubiri civile reprezentând daune materiale în sumă 27.000 lei pentru distrugerile aduse imobilului casă de locuit, precum și suma de 10.000 lei reprezentând daune morale. În temeiul art. 397 alin. 1 Cod procedură penală admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Berlinschi Nicolae Marin, ..şi obligă pe inculpată să plătească acestei păr?i civile despăgubiri civile reprezentând daune materiale în sumă de 8759 lei pentru autoturismul distrus. Respinge cererea formulată de partea civilă Berlinschi Nicolae privind obligarea inculpatei la plata de despăgubiri civile reprezentând daune morale”.

Totul s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2018, când tânăra a pătruns fără drept în curtea unei femei din satul Strahotin şi a incendiat cu intenţie autoturismul aparţinând fiului acesteia, pe fondul unor neînţelegeri sentimentale avute cu bărbatul.

În urma incendiului, autovehiculul a fost distrus în totalitate, totodată fiind afectată şi o parte a locuinţei. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 35.000 de lei.

După comiterea faptei, tânăra, care atunci avea 23 de ani, a plecat de la domiciliu, cu intenţia de a părăsi teritoriul ţării, aceasta fiind depistată de poliţişti pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *