Scandal în PSD: un dorohoian, candidatul pentru diaspora, ar fi fost impus după un lobby din zona neoprotestantă

Dorohoianul Emil Ciubotariu, singurul candidat PSD care poate obţine un loc de parlamentar în diaspora, a fost impus de Marcel Ciolacu după un lobby puternic din zona neoprotestantă. Ciubotariu nu avea nicio legătură cu social-democraţii, iar pe pagina sa de Facebook apare în compania unor parlamentari PNL şi PMP, scrie Adevarul.

Ciubotariu este un adversar înverşunat al măsurilor anti-COVID Emil Ciubotariu va deschide lista PSD în diaspora la alegerile parlamentare, fiind singurul candidat social-democrat cu şanse să fie ales. Românii din străinătate votează într-o proporţie covârşitoare cu PNL, USR-PLUS şi PMP (Republica Moldova), însă PSD are şanse mari să obţină un mandat de deputat ales peste graniţe, potrivit calculelor făcute în Kiseleff. Aşadar, Emil Ciubotariu a primit singurul loc eligibil al PSD peste hotare. În scripte, Ciubotaru figurează ca vicepreşedinte al PSD Italia, însă nimeni nu ştia de existenţa sa în partid.

„E o funcţie inventată peste noapte. Dacă vă uitaţi pe lista pentru diaspora, preşedintele PSD Italia, Andrei Murariu, e pe locul doi după Ciubotariu. În mod normal, el ar fi trebuit să candideze primul, dar a fost dat la o parte de influenţa liderilor care susţin familia tradiţională”, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.

Lista partidului pentru străinătate a fost propusă, oficial, de Liviu Tit Brăiloiu, preşedintele PSD diaspora, însă ordinea candidaţilor a fost impusă de Marcel Ciolacu.

„Ciubotariu, membru al cultului penticostal, a fost susţinut intens în partid de Titus Corlăţean, dar şi de alţi lideri politici din afara partidului, însă foarte influenţi în reţeaua de lobby neoprotestantă. Să fie clar: nimeni nu are o problemă cu apartenenţa sa religioasă. Problema e modul în care a fost plantat pe un loc eligibil, deşi nu are nicio legătură cu PSD. Dacă vă uitaţi pe contul său de Facebook o să credeţi că e membru PNL sau PMP”, susţin sursele citate.

Într-adevăr, pe pagina de Facebook, Emil Ciubotariu apare adesea în prezenţa parlamentarilor PNL care susţin familia tradiţională: Robert Sighiartău, Ben Oni Ardelean şi Daniel Gheorghe. De asemenea, Ciubotariu l-a lăudat pe politicianul PMP care a propus ca orice referire la identitatea de gen să fie interzisă în şcoli şi universităţi. „Felicitări drag senator, Vasile Cristian Lungu… Sunteţi pe drumul cel bun“, a scris Ciubotariu pe Facebook. Candidatul PSD l-a promovat şi pe controversatul medic ieşean Răzvan Constantinescu, care i-a numit pe românii care poartă mască „imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas“. De altfel, Emil Ciubotariu, deşi admite existenţa virusului, face campanie online împotriva măştii. „No mask – spune nu terorizării – spune nu măştilor în şcoli – spune nu regulilor absurde”, a fost îndemnul lui Ciubotaru scris cu CAPS LOCK. Azi, România înregistrează aproape 3.000 de noi cazuri de COVID-19, record în cele 7 luni de pandemie. Din lista de personalităţi promovate de candidatul PSD nu lipseşte nici actorul Dan Puric, un critic vehement al UE.

One thought on “Scandal în PSD: un dorohoian, candidatul pentru diaspora, ar fi fost impus după un lobby din zona neoprotestantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *