Șeful unei secții de poliție din Botoșani, diagnosticat cu COVID-19

Șeful unei secții de poliție din județul Botoșani a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. Este vorba despre șeful Secției Rurale nr.3 din Hlipiceni, în vârstă de 47 de ani, care a descoperit că a fost infectat cu noul coronavirus după ce s-a întors din concendiu. Polițistul, care este și liderul filialei județene a Sindicatului Național al Polițiștilor, a fost testat, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

El a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, bărbatul are simptomele specifice acestei îmbolnăviri.

Județul Botoșani a înregistrat, miercuri, un record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei. Nu mai puțin de 30 de botoșăneni au fost diagnosticați cu COVID 19, în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat până acum la nivelul județului.

Avem 30 de cazuri pozitive. Nu avem focar în momentul de față la Botoșani, sunt cazuri dispersate în comunitate, dar este mai greu de gestionat faptul că aceste cazuri sunt dispersate. Dacă avem un focar știm mai ușor să protejăm zona respectivă. Depinde de noi dacă ne protejăm. Dacă  ne protejăm, nu se va transmite virusul de la o persoană la alta”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani. 

Având în vedere numărul mare de cazuri COVID, polițiștii botoșăneni au anunțat intensificarea controalelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *