Doi soți și fetița lor, din Botoșani, infectați cu COVID-19. „Soțul a fost în stare gravă, a stat câteva zile la oxigen, a trebuit să-l îngrijesc ca pe un copil. Nu putem respira corect”

Doi soți și fetița lor, din municipiul Botoșani, au ajuns pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit mamei fetei, Liliana Chisăliță, adolescenta, în vârstă de 15 ani, cu gradul I de handicap grav, este dependentă de pampersi, traverse, tampoane pentru incontinenta urinară.

Toți suntem pozitivi, fetița cu dizabilități asimptomatica (fără simptome), soțul a fost în stare gravă, a stat câteva zile la oxigen, a trebuit să-l îngrijesc ca pe un copil, a fost cel mai afectat, nu putea să ducă paharul cu apă la gură. Reînvață să se alimenteze (nu a mâncat nimic timp de o săptămână de zile, eu timp de cinci zile). Reînvață să vorbească, să meargă, ca o persoană care a pierdut din abilitățile de supraviețuire. Oboseala psihică și fizică, te doboară, efectiv și la propriu și la figurat, nu suntem în stare sa spălăm un prosop, atât de repede obosim. Nu putem respira corect”, spune Liliana Chisăliță.

În schimb, botoșăneanca povestește că este foarte mulțumită de personalul medical din unitate. 

Au grijă de noi, ne supraveghează ca pe niște copii – oameni mari, mereu sunt la căpătâiul nostru! Personal calificat, care se expun venind și ajutându-ne. La rândul lor, au familie acasă, au copii și bătrâni vulnerabili. Și cu toate acestea, ne sunt alături, la orice oră din zi și noapte. Vin în saloane îmbrăcate corespunzător, cu măști, mănuși, combinezoane, botosi, viziere, dar dincolo de acest aspect, deși le știm numele, pentru că socializam, ne-au transmis, dincolo de echipamentele impunătoare, sentimente de empatie, omenie, ne-au făcut să înțelegem că în fața unui virus nemilos, în sufletul nostru rămânem Oameni, indiferent de statutul social. A contat enorm pentru noi, fiecare vorbă bună, fiecare gest și am înțeles, că lucru mare-i omenia, mai ales în aceste vremuri tulburi. Am solicitat o sursă de încălzire, este destul de rece prin saloane și imediat doamna preoteasă, Ana – Maria Macuc, a Parohiei Adormirea Maicii Domnului, din incinta cimitirului Pacea, a donat mai multe calorifere electrice, pijamale, prosoape, șosete flausate”, spune Liliana Chisăliță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *