Doi tineri din Botoșani arestați pentru trafic de droguri

Doi tineri din municipiul Botoșani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, marți, de Tribunalul Botoșani, după ce au fost ridicați de mascați în urma perchezițiilor de luni. Andrei Nicolae Hulupțuc și Marian Andrei Amarandei sunt cercetați pentru trafic de droguri. Decizia nu este definitivă.

Iată decizia instanței: „ Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani formulată în dosarul nr.54/D/P/2019. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Hulupţuc Andrei-Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal şi – Amarandei Marian-Daniel, , cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept, prev. de art. 48 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.10.2020 şi până la data de 04.11.2020 inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Hulupţuc Andrei Nicolae şi Amarandei Marian Daniel”.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoșani au efectuat, luni dimineață, 12 percheziții domiciliare, în municipiul Botoșani, în cadrul unei acțiuni pentru combaterea traficului de droguri de risc, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. 

Potrivit acesteia, 33 mandate de aducere au fost puse în aplicare. 18 persoane sunt bănuite pentru comiterea infracțiunilor de cultivare, procurare, deținere și vânzare de droguri de risc, fără drept, precum și de cumpărare și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, un tânăr, de 23 de ani, ar fi procurat și deținut în vederea vânzării droguri de risc (cannabis). Distribuția drogurilor de risc s-ar fi realizat atât personal, cât și prin intermediul altor persoane.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, 9 telefoane mobile, 8 cartele SIM, două sticluțe ce conțin ulei de cannabis (CBD), 820 de lei, 3 cântare electronice, 4 grindere, mai multe recipiente care prezentau urme de fragmente vegetale, un HDD și mai multe înscrisuri”, a declarat Delia Nenișcu.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. La acțiune au participat și jandarmii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *