Vremea schimbă foaia. Ce anunță meteorologii în următoarele două săptămâni

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice ;i ptrecipita’iilor în perioada 5-18 octombrie. Potrivit ANM, în Moldova, până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, ce se va resimți mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 26 de grade, spre 18…19 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade.
Temperaturile minime vor fi în scădere, semnificativă între 8 și 10 octombrie, de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 10…11 grade, apoi vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9 grade.
Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *