Amenzi în valoare de peste 10.000 de lei date de jandarmii botoșăneni în weekend

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a acționat, la sfârșitul săptămânii, în misiuni pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV-2, precum și pentru depistarea faptelor de încălcare a legislației piscicole.

Oamenii legii au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale însumând 10. 000 de lei, în ceea ce privește respectarea de către cetățeni a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, jandarmii au făcut controale în cooperare cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani.

Au fost aplicate 9 sancțiuni în valoare totală de 900 de lei pentru fapte precum pescuitul cu un număr mai mare de unelte de pescuit decât cel permis de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura sau reținerea peștilor sub dimensiunile legale prevăzute de legislația în vigoare în acest domeniu”, a preczat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Începând de marți, jandarmii vor avea în vedere și respectarea obligativității purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ aflate în zona de competență a inspectoratului, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani din data de 05.10.2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *