Contractele personalului medical angajat în timpul stării de urgenţă şi al stării de alertă, prelungite prin ordin al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat sâmbătă, că vor fi prelungite cu încă şase luni contractele personalului medical angajat în starea de urgenţă şi în starea de alertă. La Botoșani există aproximativ 100 de cadre medicale care și-aui găsit posturi în spitale sau la Serviciul Județean de Ambulanță pe perioada epidemiei de COVID-19.

Tătaru a mai afirmat că se fac anchete epidemiologice la fiecare caz de Covid-19 , dar că în unele cazuri, la unele focare de o mai mare amploare, aceste anchete sunt îngreunate. 

Nelu Tătaru s-a aflat sâmbătă, la Iaşi, având întâlniri cu autorităţile locale şi cu managerii unităţilor medicale.  El a fost întrebat de jurnalişti dacă se mai fac anchete epidemiologice la persoane confirmate cu Covid-19. 

“Se fac anchete epidemiologice. Fiecare caz merge după el cu anchetă epidemiologică. Poate anumite focare în desfăşurarea lor au o mai mare amploare şi atunci anchetele sunt îngreunate, dar nu există caz fără o anchetă epidemilogică în spatele lui. (…) Sunt foarte mulţi pacienţi care sună şi la 112 şi la DSP. Un caz atrage după sine o anchetă, ancheta atrage după sine o investigaţie în baza acelui caz. Dacă acel caz nu raportează un anume cetăţean care sună, atunci el va fi evaluat în contextul în care având un rezultat pozitiv s-ar adresa unei secţii de boli infecţioase care va începe o anchetă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă există personal la direcţiile de sănătate publică, Nelu Tătaru a afirmat: “Există personal la DSP. Am suplimentat în starea de urgenţă şi starea de alertă, iar în următoarea şedinţă de Guvern vor prelungi acea suplimentare a celor o mie de angajaţi în plus pentru încă şase luni”.

Citeste mai mult: adev.ro/qhn12j

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *