Povestea polițistei din Botoșani care și-a impresionat colegii de la Investigații Criminale în doar câteva zile de la angajare

O polițistă din Botoșani, care își desfășura activitatea la Bacău a ajuns, de curând, la Biroul de Investigații Criminale (BIC) din cadrul Poliției Municipiului Iași. Și-a dorit încă din adolescență să devină polițist, iar acum a ales Iașul pentru a performa. Deși este abia intrată în BIC, Ioana a reușit să pună mâna pe un hoț, iar colegii ei sunt încântați de activitatea pe care aceasta o desfășoară, arată bzi.ro.

Se spune că dorințele se îndeplinesc atât timp cât nu-ți scoți din minte ceea ce ți-ai propus. Ioana era o adolescentă cu multe visuri, care privea către o carieră de succes. Simțea că trebuie să facă totul pentru a deveni ceea ce își dorește. A vrut o meserie frumoasă, curată și demnă. A vrut să devină polițist. Era prin clasa a șaptea când a decis să-și aleagă drumul în viață. Anii au trecut, iar Ioana a ajuns să termine liceul. Imediat după ce a dat examenul maturității, s-a înscris la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. A terminat studiile cum nu se putea mai bine, fiind una dintre cele mai bune absolvente. Ioana a stat pe timpul studiilor în capitală, însă nu și-a luat niciodată gândul de la Moldova ei dragă. De loc din Botoșani, a ales să fie repartizată la Bacău, devenind în sfârșit polițist. La Bacău, Ioana a lucrat pe linie rutieră, însă a simțit că nu este acolo locul ei.

Legată sentimental de Iași, Ioana și-a luat inima în dinți și a venit la Poliția Municipiului să-l caute pe șeful Biroului de Investigații Criminale (BIC). A bătut la ușa acestuia și i-a spus că vrea să se transfere de la Bacău la Iași.

„Povestea mea începe din momentul în care am bătut la ușa șefului (n.r cms. Florin Avatavului). I-am spus că vreau să mă transfer de la Bacău pentru că vreau să lucrez în domeniul acesta, să renunț la Rutieră. Am ales Iașul pentru că este orașul meu de suflet. Aici sora mea urmează să devină medic rezident și am vrut să fiu alături de ea”, a spus Ioana.

Tânăra polițistă ce are grad de subinspector este folosită în filaje. La Iași, Ioana spune că a găsit exact ceea ce căuta. Un șef înțelegător și o adevărată familie.

„Aici este o adevărată familie, mă simt foarte bine alături de colegi și alături de șeful nostru, care nu este doar un lider, ci este un mentor”, a completat Ioana.

La scurt timp după ce a intrat în BIC, a pus mâna pe un hoț

Intrată în familia Biroului de Investigații Criminale (BIC) de doar două săptămâni, Ioana a pus mână deja pe un hoț. Meseria i se potrivește mănușă, iar șeful și colegii ei sunt mândri de asta. Comisarul Florin Avatavului, șeful BIC, a primit-o cu brațele deschise.

„Nu pot să spun decât că sunt fericit că Ioana a ales să vină la noi, la BIC. Suntem alături de ea, o susținem și cu siguranță va deveni un bun profesionist”, a spus cms. Florin Avatavului.

La Biroul de Investigații Criminale (BIC) își desfășoară în prezent activitatea peste 30 de polițiști. Fiecare are rolul său. Unii polițiști se ocupă de furturile din buzunare, alții de furturile din locuințe, înșelăciuni sau de metoda accidentul. Ioana a fost primită cu brațele deschise de colegii de la Iași și cu siguranță va fi un polițist de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *