Prima decizie luată de o primăriță din Botoșani după ce a câștigat alegerile. A făcut totul din banii personali!

O primăriță din județul Botoșani a recurs la un gest mai rar întâlnit imediat după ce a câștigat alegerile. Rodica Baltă, primarul ales al comunei Havârna, a oferit două burse, în valoare totală de 1000 de lei, pentru două studente din localitate, care provin din familii cu situații financiare precare.

Bursele nu sunt din bugetul local, ci din banii personali ai Rodicăi Baltă.

Cele două studente care au beneficiat de aceste burse, sunt Cristina Coțovanu (an III, UMF Iași), respectiv Denisia Pleșca (an II, Univ. Al. I. Cuza, Iași). Prima bursă a fost ridicată de mame (foto), următoarele vor fi virate direct în conturile studentelor.

Eu sunt profesor de istorie de 35 de ani, iar din 2000 sunt la Școala din Havârna. Am avut generații de copii. Le cunosc foarte bine pe cele două fete pentru că mi-au fost eleve și le știu situația materială. Familiile se străduiesc din greu să le țină la facultate, pentru una părinții lucrează cu ziua prin sat, iar cealalată a rămas fără tată anul trecut, deci fără singurul venit al familiei. Le-am ales după ce am vorbit cu colegii mei de școală”, ne-a declarat Rodica Baltă, noul primar al comunei Havârna.

Gestul acesteia a adus lacrimi în ochii celor două mame, cărora le este foarte greu  și fac eforturi uriașe pentru a-și ține fetele la facultate.

Rodica Baltă vrea să ofere câte două astfel de burse pe întreg mandatul său și vrea să îi încurajeze pe toți consilierii locali din comună să doneze din indemnizația lor astfel încât să mai fie oferită o a treia bursă pentru un tânăr student din localitate, care nu are o situație materială bună.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *