VIDEO Dramă de nedescris a unui bărbat din Botoșani! Crescut la orfelinat, a rămas cu probleme medicale grave din cauza bătăilor, iar acum trăiește într-o sărăcie lucie. „Numai în cap îmi dădea”

Un bărbat din Coșula, județul Botoșani, trăiește o dramă de nedescris. Bolnav și singur, Mihăiță abia are cu ce trăi de pe o zi pe alta. A crescut la casa de copii până la vârsta de 14 ani. Îşi aminteşte şi acum că a fost de multe ori bătut în cap, de colegii de cămin. De la acele bătăi i se trag şi problemele medicale actuale.

La 14 ani a decis să meargă la o mănăstire, însă, după câţiva ani a revenit la casa părintească, deoarece părinţii erau bolnavi. I-au murit şi mama şi tata, iar acum câţiva ani casa bătrânească a fost inundată. A făcut multe demersuri, dar nu a fost ajutat, casa nefiind asigurată. Acum a ajuns să pună diferiţi pari de susţinere ca să nu pice casa pe el. În fiecare zi trăieşte cu spaima că vechea casă bătrânească se va prăbuşi şi va ajunge să doarmă sub cerul liber.

Ar trebui să cumpere lunar medicamente, dar nu îşi permite. Mănâncă atunci când primeşte câte ceva. Îl mai ajută un om cu suflet mare, cunoscutul artist Oleg Sacaliuc. În rest, cu gândul la părinţii lui plecaţi din această lume, se roagă să vină vremuri mai bune şi pentru el. Că-i ajung atâţia ani de amar, suferinţă, singurătate şi sărăcie.

Plânge ca un copil pentru că nu mai ştie cum să iasă la liman, nu mai ştie cum să depăşească toate acest probleme şi greutăţi. Plânsul i-a devenit bun tovarăş. Se mai alină cu muzica populară pentru că îi place tare mult să cânte. Este născut pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională şi are o diplomă de Adevărat Român primită de la Chişinău, la care ţine ca la ochii din cap. Pe nişte scânduri a pus şi un steag al Uniunii Europene, poate cu gândul că, fiind cetăţean european, va ajunge şi el să trăiască omeneşte.

Câteva diplome, câteva vase cu flori artificiale, câteva prosoape tradiţionale cusute de mama şi jucării de pluş vin să mai îndulcească atmosfera din casa care stă să se dărâme.

Asociația Grup Civic Botoșani a demarat o campanie de ajutorare a acestuia. Cei care vor să îi ofere un ajutor lui Mihăiță pot suna la 0759 362 916.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *