O nouă materie opțională, introdusă în învățământul preuniversitar. Anunțul făcut de ministrul Educației

Copiii din preuniversitar vor putea studia, chiar de anul acesta, discipline care să le dezvolte abilităţile de comunicare şi integrare în colectivitate. „Teatrul și noi” este doar unul dintre cele trei opţionale care ar putea fi introdus în orarul copiilor, scrie Digi24. Anunţul ministrului Educaţiei a fost făcut la deschiderea noului an universitar, marcat şi de aniversarea a 70 de ani de existența a Universității Naționale de Teatru și Film.

La clasele a III-a și a IV-a, elevii vor putea studia disciplină „Eu și scenă”, la clasele a VI-a și a VII-a materia „Teatrul și noi”, iar la clasele a X-a și a XI-a „Laboratorul de teatru”.

Monica Anisie, ministrul Educației: „În curriculum la decizia școlii, începând cu acest an școlar, vor putea să aleagă elevii și discipline opționale pentru teatru. Începând cu clasa a treia și până la a XI-a. Vor fi profesori de la UNATC care vor realiza cursuri de formare cu profesorii care doresc să predea astfel de opționale și alte parteneriate pe care școala le poate realiza.”

Liviu Lucaci, rector UNATC: „Introducerea teatrului de anul acesta în preuniversitarul românesc este un pas uriaș. Nu pentru cei care fac parte din domeniu, ci pentru părinți, directori, profesori care își doresc să predea această nouă materie. Înseamnă o comunicare mai bună între elevi, ieșirea din marginalizarea acelor grupuri de elevi care nu se simt recunoscuți de ceilalți, o mai bună cunoaștere a lor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *