Cosmin Andrei a anunțat că a câștigat alegerile la Primăria municipiului Botoșani și îi cere lui Flutur să facă un pas în spate și să nu blocheze orașul

Candidatul PSD  la Primăria municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, se declară câștigător al alegerilor de duminică și îi cere primarului Cătălin Flutur să facă un pas în spate pentru a nu bloca orașul.

Primarul ales al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a organizat, vineri, o conferință de presă, unde a ținut să precizeze că presupusele fraude în procesul electoral reclamate de Flutur nu au fost consemnate în secțiile de vot și că nu s-au făcut întâmpinări așa cum spune legea. Mai mult, susține Andrei, în procesele verbale semnate și de membrii PNL nu arată că ar fi fost nereguli în secțiile de vot. 

Am făcut această conferință de presă pentru a transmite botoșănenilor că am câștigat alegerile la Botoșani. Nu avem încă această confirmare a câștigării alegerilor, pentru că sunt depuse o serie de contestații de către domnul Flutur, după ce a aflat că nu a câștigat alegerile. În timpul procesului electoral nu a fost reclamată nicio neregulă, nici de către dumnealui, nici de către competitorul pentru Consiliul Județean, nici de către reprezentanții PNL în secțiile de vot ”, a spus candidatul PSD la Primăria municipiului Botoșani. 

Cosmin Andrei susține că acuzele lui Flutur privind o eventuală fraudă a alegerilor nu este întemeiată, atâta timp cât alegerile locale au fost organizate de guvernarea PNL, respectiv de prefectul județului Botoșani numit de PNL. Acesta spune că nu are nicio problemă în a fi numărate voturile, însă de la încheierea procesului electoral și până astăzi buletinele de vot au fost duse la incubatorul de afaceri și păzite de un om al PNL. 

Aceste alegeri au fost în regulă până când au aflat rezultatele. După ce au aflat rezultatele, rezultate care nu le-au convenit, încep să facă contestații, pe care le depun după mai mult de 24 de ore, le sunt admise și spun că li s-au furat voturile. (…) Nu ne temen de renumărarea voturilor, dar trebuie să specificăm un lucru: de la încheierea procesului electoral și până astăzi când s-ar putea face această renumărare, întrebarea este: unde au fost voturile? Cum au fost păzite, cum au fost transportate? Voturile astăzi sunt în incubatorul de afaceri. Cu alte cuvine, ”în sufrageria domnului Flutur”. Noi trebuie să renumărăm voturile din sufrageria domnului Flutur, care este păzită de fostul consilier local Iulian Blaga, angajat la Locativa. Pentru prima dată, voturile sunt păstrate în sediul Locativa, condusă până acum patru ani de domnul Flutur. Nu am nicio certitudine că de la încheirea procesului electoral și până astăzi, aceste voturi nu au fost alterate”, a mai spus Andrei, care a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care s-a cerut renumărarea voturilor. 

Cosmin Andrei i-a cerut lui Cătălin Flutur să fie bărbat și să facă un pas în spate pentru a nu bloca orașul. El spune că doar Flutur a reclamat faptul că voturile i-au fost furate, nu și ceilalți membri ai PNL și că Flutur se angață cu disperare de scaunul de primar

Dacă instanța decide că trebuie renumărate voturile, foarte bine, să se numere. (…) Dacă domnul Flutur avea 300 de voturi în față, dacă își făcea datoria în acești patru ani și îl apreciau cetățenii, astăzi îi strângeam mâna. Poate era câștigător. Dar cum nu a făcut nimic în patru ani de zile și a blocat orașul, acest lucru îl face și astăzi blocând administrația publică locală prin tot felul de contestații. (…) Să accepte cu demnitate că a pierdut, să nu iasă din politică pe ușa din spate, în genunchi, într-un mod umilitor, pentru că nu și-a făcut datoria . Sunt foarte optimist că vom câștiga procesul”, a mai spus Andrei.

Primarul municipiului Botoșani nu va putea fi numit până la o decizie a instanței.

 

 

One thought on “Cosmin Andrei a anunțat că a câștigat alegerile la Primăria municipiului Botoșani și îi cere lui Flutur să facă un pas în spate și să nu blocheze orașul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *