Marius Croitoru, la borna 40. Opt secrete ale antrenorului de la FC Botoșani

Marius Croitoru împlinește azi, 2 octombrie 2020, vârsta de 40 de ani. A reușit, într-un timp scurt, să aducă pe FC Botoșani între primele echipele ale campionatului intern.

Fratele lui Marius Croitoru este tot antrenor

„Când am intrat în vestiar le-am zis jucătorilor să nu le fie teamă de absolut nimeni pentru că, atâta timp cât joci cu curaj, nu ai cum să nu reușești”, este deviza tînărului tehnician.

1) Iubește patru orașe: Giurgiu, Bucureștiul, Bacăul și Botoșaniul.

S-a născut la Giurgiu, a jucat în Liga Campionilor cu Steaua București și o antrenează pe FC Botoșani. Bacăul rămâne însă casa, orașul, universul său. O spune chiar el, Marius Croitoru: „Bacăul mi-a schimbat complet viața, Bacăul mi-a dat totul. Aici m-am lansat ca fotbalist, aici mi-am cunoscut soția, aici voi reveni mereu, indiferent unde mă va purta activitatea profesională”

2) Cel mai de preț lucru din lume: familia.

Foto: prosport

Este căsătorit cu Ramona, pe care a cunoscut-o pe vremea cînd juca la FCM Bacău și au împreună doi copii: David, născut în 2003, și Denisa Adriana, care a venit pe lume în 2007.

3) Are un frate mai mare cu care a jucat la FCM Bacău în 2000: Florin. Azi tot antrenor în Liga 3!

De fapt, în familie e Croitoru cel mic. A venit la FCM Bacău, în 2000, împreună cu fratele său mai mare, Florin, tocmai din Divizia C, de la Turistul București. Acum Florin Croitoru antrenează echipa Hușana Huși din Liga 3.

4) Are 317 meciuri în Liga 1 și 21 de goluri.

O singură prezență a lotul Under 21 și 15 prezențe în cupele europene. Marele său regret este că nu a cucerit niciun trofeu și n-a jucat în echipa națională.

La un pas de FCSB, dar a cerut despăgubiri uriașe

5) A fost la un pas să devină în vară antrenorul celor de la FCSB.

Antrenorul de la FC Botoșani ar fi cerut să fie trecute în contract niște despăgubiri uriașe în cazul în care Gigi Becali se implică la echipă. Evident că nu s-a ajuns la nicio înțelegere,

6) Nu are licență Pro! L-a înscris soția la cursuri.

„Soţia mea m-a sprijinit. Eu eram la Timişoara, aveam nişte momente mai dificile atunci ca jucător și m-a înscris la şcoala de antrenori fără să ştiu. Mi-a zis: săptămâna viitoare te duci la Chişinău pentru că te-am înscris la şcoală. Eu am crezut că glumeşte”, a spus Croitoru după victoria cu FCSB cu 2-0, din iulie 2019.

7) Nu are carnet auto! Tot Ramona îl duce la antrenamente cu mașina în fiecare zi.

„Eu îl duc la antrenamente și apoi mă sună și-l aduc acasă. Marius nu are carnet și nici nu are de gând să-și ia. De asemenea, eu am fost cel care l-a bătut la cap să-și ia licența de antrenor. Vedeam cât e de pasionat… Nu era păcat să piardă această oportunitate? Azi îmi mulțumește, iar eu mă felicit că am avut fler”, recunoștea soția într-un interviu acordat Prosport în ianuarie 2020.

8) Modelul lui ca antrenor este Gheorghe Hagi.

„Îmi place jocul cu posesie, jocul agresiv în jumătatea adversă. Sunt lucruri pe care la începutul carierei Hagi le făcea la Viitorul. Eu l-am prins antrenor prin 2007 la Steaua. Ceea ce el implementase la Viitorul în 2014, 2015, încerca să facă cu noi la Steaua în 2007”, recunoaște Croitoru.

Dacă aș prinde peștișorul de aur cât aș fi pe insulă, l-aș ruga să ne ducă rapid înapoi în civilizație. I-aș mai cere sănătate pentru mine și pentru toți ai mei și, dacă se poate, să mă ajute să câștig un titlu de campion. Dacă n-am reușit ca jucător, măcar să izbutesc ca antrenor”, spune Marius Croitoru

Sursa: Prosport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *