Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani: Am avut o situație în care un profesor a spus că nu folosește mască pentru că…

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că de la începutul anul școlar nu au fost probleme deosebite în școli în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Medicul botoșănean spune că sesizările au fost răzlețe și că în permanență se fac controale în unitățile de învățământ. Adăscăliței susține că a avut doar un caz mai special, în care un profesor a spus că nu poartă mască de protecție, întrucât este bolnav.

Am avut o echipă care a mers pe teren, să vedem dacă măsurile de protecție se respectă.  Am primit tot felul de mesaje, că ar fi câte un cadru didactic care mai scoate masca câteva minute, dar au fost niște cazuri răzlețe.  Am avut o situație în care un profesor de la Laurian a spus că nu folosește mască pentru că este bolnav. Nu avea nici adeverință medicală, nici o scutire în acest sens. I-am transmis că dacă nu poate folosi masca va trebui să predea în sistem online. După o discuție cu dumnealui de mai bine de 20 de minute, a înțeles că trebuie să poarte mască. Deja merge la școală și folosește masca în timpul orelor”, a precizat directorul DSP Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *