O școală din municipiul Botoșani trece la scenariul verde, de luni

Școala ”Elena Rareș” din Botoșani va trece de la scenariul galben la scenariul verde, începând de luni. Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, spune că unitatea de învățământ respectivă și-a făcut dotările necesare pentru adaptarea procesului de învățământ la condițiile de pandemie.

Au modificat niște clase, au cumpărat bănci unice, au făcut acele separatoare, motiv pentru care solicită scenariul verde. Au sprijinul nostru”, a declarat medicul Monica Adăscăliței. 

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie, a ținut să precizeze că nicio școală din județul Botoșani nu dorește să desfășoare activitatea pe scenariul galben, însă sunt unități care nu îndeplinesc condițiile. 

Este foarte complicat la nivelul unei unități de învățământ , jumătate din școală să vină față în față iar jumătate să transmită online, pentru că trebuie să recunoaștem că infrastructura școlară nu ne permite să fim 100% eficienți. Vom merge în acele unități de învățământ să găsim soluții să mergem pe scenariul verde”, a precizat Hârtie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *