Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a respins mai multe contestații depuse după alegeri. Despre ce este vorba!

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a respins, miercuri, ca inadmisibile contestațiile depuse împotriva hotărârilor
109/28 septembrie 2020 şi 200/29 septembrie 2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani.  Hotărârea 109/28 septembrie 2020 prevede respingerea solicitării de întrerupere a procesului de înregistrare a voturilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi renumărarea voturilor pentru secţiile de votare, se arată într-un comunicat al BECJ Botoșani.

Hotărârea 200/29 septembrie 2020 se referă la renumărarea voturilor
nule la secţiile de votare, pentru consiliul local şi primar. De asemenea, BECJ a respins ca inadmisibilă contestaţia depusă faţă de Hotărârea 12/28 septembrie 2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Comunal Blândeşti prin care arată că au fost consemnate un număr de voturi în neconcordanţă cu realitatea faptică, dar şi că s-au întâmpinat probleme majore la numărarea voturilor şi nu au fost respectate prevederile art. 31, lit. e din Legea 115/2015.

Hotărârea BECJ a fost adoptată în conformitate cu articolul 103,
aliniatul 2, litera j) din Legea 115/2015, care prevede că „
Procesul-verbal cuprinde: j) expunerea pe scurt a întâmpinărilor și contestațiilor formulate și a hotărârilor pronunțate de biroul electoral de circumscripție. Hotărârile pronunțate de birourile electorale de circumscripție sunt definitive”, se mai arată în informarea BECJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *