Cătălin Flutur: Frica de adevăr naște monștri. PSD intimidează membrii birourilor electorale pentru a bloca renumărarea voturilor

Gestul incalificabil al PSD, care amenință membrii Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) Botoșani cu dosare penale, este demonstrația clară că acest partid refuză aflarea adevărului cu privire la votul exprimat de botoșăneni duminică, la alegerile locale, se arată într-un comunicat remis de Cabinetul primarului Cătălin Flutur.

Minciuna convenabilă este preferată încă o dată de acest partid pentru care democrația este un concept imposibil de înțeles și de acceptat. În comunicatele emise de PSD și în declarațiile candidatului acestui partid se uzează de toate pârghiile pentru a bloca singura metodă prin care se poate afla ce au votat în realitate botoșănenii duminică!

Slalomul minciunilor, practicat pentru evitarea cu orice preț a adevărului, îi duce pe pesediști la formulări de care ulterior se dezic doar pentru a-și atinge obiectivul, pe orice cale, fie ea dreaptă sau nu! De exemplu, într-un comunicat candidatul lor somează pe toată lumea să nu mai permită nicio renumărare și să lase lucrurile, cităm, ”așa cum rezultă din procesele verbale semnate de membrii secțiilor de votare, inclusiv reprezentanții PNL”. Respectivul domn uită, însă, că ceea ce își dorește și revendică prin aceste cuvinte ar presupune să fie declarat învins în aceste alegeri pentru că unul din procesele verbale rezultate din secțiile de votare, semnat de toată lumea, inclusiv de reprezentantul PSD, îi atribuie 63 de voturi candidatului PSD, și nu 162, așa cum a rezultat abia după renumărare! Așadar, pe logica PSD, candidatul lor ar fi avut cu 99 de voturi mai puțin și ar fi pierdut alegerile. În acel caz, ideea blocării oricărei renumărări nu a mai fost susținută de PSD. Dimpotrivă! Au solicitat și obținut renumărarea voturilor din acea secție și a rezultat că mai trebuia pus un 1 în fața numărului 63, al voturilor candidatului PSD. Atunci a fost bună renumărarea!

Atenție, însă! În acel caz și în celelalte două cazuri de secții de votare în care s-a făcut punctual renumărarea, s-au constatat și diferențe de voturi, existente în realitate, prin comparație cu datele înscrise în documentele electorale, iar toate aceste diferențe erau în defavoarea lui Cătălin Flutur și în favoarea lui Cosmin Andrei. În acest caz concret, numărul total real de voturi pentru Andrei nu era de 163 de voturi, ci doar de 162, un vot fiindu-i trecut artificial în plus, cu sau fără intenție. Renumărarea efectuată punctual în alte secții de votare, care a scos la iveală adevărul voturilor, a arătat iarăși câte cel puțin un vot pe fiecare secție, fără excepție, ”pierdut” de Flutur sau ”câștigat” de Andrei în mod nereal, adică din pix!

Așadar, în toate cele câteva secții în care s-a făcut renumărarea dintr-un motiv sau altul, candidatul PSD a pierdut cel puțin un vot, respectiv diferența dintre primii doi clasați s-a redus cu cel puțin câte un vot.

Actualmente, diferența ipotetică, până la renumărare, este de 14 voturi. În ritmul de un vot pe secție ”furat” de un candidat în defavoarea celuilalt, ajungem la un total de 85 de voturi, cu mult peste diferența amintită. PSD se opune renumărării cu vehemență probabil pentru că știe că renumărarea va arăta că adevărul curge peste tot în același sens, votul real al botoșănenilor fiind ”ciupit” peste tot cu cel puțin câte un vot. Că acest lucru duce la deformarea grosolană, radicală, a adevărului, adică a opțiunilor reale ale cetățenilor municipiului nu îi interesează pe pesediști.

Candidatul PNL Cătălin Flutur va lupta până la capăt pentru aflarea adevărului prin renumărarea voturilor. Indiferent ce va însemna acest adevăr, el va fi acceptat fără discuție. Nu o minciună, precum cea vehiculată în prezent, ci adevărul demonstrat prin renumărare, se mai precizează în comunicatul remis de Cabinetul primarului Cătălin Flutur. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *