Alegeri locale Botoșani: Dosar penal pentru președintele unei secții de votare

Un număr de 28 de evenimente au fost semnalate ca facand parte, posibil, din sfera unor abateri de natura electorala, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Dintre acestea, 16 nu s-au confirmat, iar in doua cazuri au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4.200 de lei pentru provocare de scandal si comercializarea bauturilor alcoolice in perimetrul sectiei de votare.

De asemenea, intr-un caz dintre cele confirmate s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului de vot, constând in aceea că presedinta unei sectii de votare s-ar fi deplasat cu urna mobila la o persoana care solicitase sa-si exercite dreptul la vot in acest mod, fara a fi insotita de un cadru M.A.I”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Fortele de ordine raman la datorie pentru a veni in sprijinul comunitatii si pentru a interveni cu celeritate oriunde este nevoie de noi. 

Continuam sa asiguram paza, ordinea si linistea publica pe raza intregului judet pana la finalizarea misunii”, a mai spus Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com